Recensie: Provinciale Zeeuwse Courant 

De Heksenketel in Vrouwenpolder. 

Als Robin en Fleur mogen kiezen waar we gaan eten, dan wordt het de Heksenketel in Vrouwenpolder. Robin is 4 en Fleur bijna 2 jaar. Ze willen naar de ballenbak, naar de andere kinderen, heksen bekijken en pannenkoeken eten.

De ouders gaan dan maar al te graag mee om vrijwel ongestoord te kunnen genieten van een tafelgesprek. We zitten deze zondagavond in een volle Heksenketel. Het is druk, soms hectisch en kinderen zijn er in overvloed. Ze spelen en zijn met elkaar in de weer.

Robin en Fleur bestellen een feeën- en prinsessenmenu, Robin krijgt een toverstok en toverhoed, Fleur een kroontje en een staf. En de pannenkoeken? Die mogen ze zelf met gekleurde gepofte rijst, stroop en poedersuiker versieren.

De volwassenen krijgen een uitgebreide kaart. Het enige wat ontbreekt zijn pizza’s. We bestellen rundercarpaccio,salade geitenkaas en pannenkoeken. Voor de pannenkoek met slagroom en aardbeien is het nog te vroeg in het seizoen. De aardbeien, zegt Monique, zijn nog smakeloos en moeten van ver komen. De Heksenketel houdt rekening met het milieu. Dat zijn pluspunten. Monique is deskundig, attent en heeft ogen in haar rug. Dat is makkelijk met zoveel kinderen in de buurt.

Van de voorgerechten is de carpaccio aan de koude kant, waardoor de smaak wat verloren gaat. De geitenkaassalade met stokbrood is lekker en van goede kwaliteit. De pannenkoeken van de volwassen zijn een maatje groter dan die van de kinderen. De pannenkoek met appel en spek smaakt als thuis. Dat kan niet gezegd worden van de Di Maffia, die overgoten is met een bolognese saus. We hebben er nooit eerder aan gedacht om de Hollandse pannenkoek te combineren met een Italiaanse saus.

De combinatie pakt verrassend goed uit, maar past vooral toch bij een restaurant als  de Heksenketel. Ook de pannenkoek met paprika en kaas én ham, ui en kaas doorstaan de keuring. De oudste van de twee kinderen eet haar bordje helemaal leeg, totdat ze een jongen met een zwaard ziet. Die gaat ze snel achterna.

Prijs-kwaliteit: * * * Entourage: * * * voor kinderen * * * * Bediening: * * * *

Horen, zien en ruiken: Met feeërieke muurschilderingen en een levensgrote heks is duidelijk dat kinderen hier de eregasten zijn.

Conclusie: De Heksenketel is goed in zijn soort,kortom een heerlijk restaurant voor ouders met jonge kinderen.